Är Recrea bra mot håravfall

Recrea eller Rogain – samma sak fast olika namn. Minoxidil heter den lilla molekylen som gör att preparatet skall fungera. Stoppa håravfall skall den göra och det verkar fungera i upp till 70 procent av fallen – enligt tillverkaren. Men som alltid med massa förbehåll – bäst uppe på kronan och inte i vikarna – bäst då håravfall just startat – tar upp till 12 månader att nå full effekt och effekten försvinner på 3-4 månader då man slutar ta preparatet!! Prenumerations preparat som dom käckt kallar det – fungerar precis så länge du använder det och sedan – borta.
Men ok – jag har provat detta under många år men slutade nyligen. Varför – mitt befintliga hår har blivit sämre. Alkoholen i produkten torkar ut hårstråna och gör dom spröda och dom går lätt av. DOm var redan tunna och silkeslika innan så dom pallar inte massa alkohol. Dessutom får jag ofta eksem och röda plitor i hårbotten som kliar och bildar sår. Hudläkaren som jag gick till sade att det var på grund av uttorkningen från alkoholen i produkten. Var en biverkning jag skulle bli tvungen att leva med.
Så jag ställer mig frågan – Är minoxidil bra mot håravfall – kanske om man står ut blir mitt svar.

Det här inlägget postades i Håravfall. Bokmärk permalänken.