Chili pasta i hårbotten

Allt är bra utom det dåliga brukade min gamla far säga. Och visst ligger det något i detta. Och hur vet man i förväg om någonting är bra eller inte – det vet man inte – bara att testa och se.
Sagt och gjort tyckte en bekant jag känner. Han har tappat rätt mycket hår och har väl haft sitt håravfall i 10 år kanske. Han kommer från Iraq och har alltid massa ideér om hur håravfallet skall botas. En dag när vi träffades kände jag att det luktade stark – extra starkt. Killen brukar äta lite speciell mat som kan lukta men nu var det sådär kryddstarkt och fränt. När jag frågade så berättade han om ett test han körde och som fungerade bra i hans hemland. Det var i alla fall vad släkten hemma hade berättat för honom.
Han hade tagit massor av chili frukter och mosat ihop dom och den pasta eller sörja som blev kvar hade han masserat in i hårbotten uppe på hela huvudet. Efter 10 minuters massage borstade han bort de större bitarna och lät resten ligga kvar i hårbotten! Galet sade jag och han höll med om att det sved en del men säkert var bra. I en vecka skulle han gå med detta hela dagarna. På kvällarna tvättade han ur det.
Som sagt – alla lösningar är bra om dom inte luktade så in i sjutton.

Det här inlägget postades i Håravfall. Bokmärk permalänken.