Hårtransplantation – FUE metoden

Det finns flera behandlingar mot håravfall och i vissa situationen kan en hårtransplantation vara bra. Liksom vid strip-metoden sker först en läkarundersökning varefter man noggrant går igenom de olika stegen i operationen. Tillsammans med läkaren planerar nii härefter var och hur det ”nya håret” skall placeras.

Under operationen ligger Du på magen alternativt på sidan. Ingreppet sker i lokalbedövning och är därför smärtfritt. Dessutom har Du möjlighet att få lugnande medel vilken får Dig att sova under större delen av ingreppet.

Även vid FUE (Follicular Unit Extraction) hämtas håret vanligtvis ifrån baksidan av huvudet varifrån man kan hämta hår från ett större område än vid en strip- operation. Vid FUE- metoden skär man inte ut någon hudremsa utan med hjälp av ett instrument som är 0,5- 1 mm i diameter, borrar man runt en hårsäcksgrupp och lyfter ut enskilda hårsäcksgrupper, en efter en, tills man uppnått det överenskomna antalet hår som skall transplanteras.

 Härefter sker inplantering av håret på hjässan på samma sätt som vid en strip- operation.

FUE- operationen, som oftast är dyrare, lämnar inget ärr som vid en strip- operation. Skulle man få för sig att raka av sig allt hår kommer inget ärr som vid en strip- operation att synas.

 Efter operationen har Du möjlighet att ta igen och vila upp Dig i ett eget rum. I regel stanna patienten kvar över natten. Dagen efter operationen göres en noggrann efterkontroll. Därefter går vi igenom eftervården.

 Det nya håret börjar i regel att växa efter ca 2 månader men det kan dröja ibland fyra till fem månader innan håret börjar växa. I de flesta fall ser man en förbättring av personens tidigare håravfall.

Det här inlägget postades i Håravfall. Bokmärk permalänken.