Hårtransplantation – stripmetoden.

Strip- metoden
Operationen börjar på morgonen och inleds med en läkarundersökning. Efter denna går vi igenom de olika stegen i operationen. Härefter, om inte detta gjorts tidigare, går vi igenom Dina önskemål angående placeringen av det ”nya håret”. Läkaren markerar med en penna var hårlinjen skall gå och var eventuella förtätningar av håret behöver göras.

Efter att vi försäkrat oss om Dina önskemål påbörjas operationen genom att en hudstrimma på baksidan av huvudet, vilken motsvarar den hudremsa som skall tages ut, rakas. Hudremsan opereras bort i lokalbedövning varför ingreppet är helt smärtfritt.
Efter att hudremsan hämtats ut från baksidan av huvudet, syr man igen såret, varefter det kvarvarande håret kammas över ärret så att detta inte kommer att synas.
Efter en kort paus, då Du får möjlighet att ta igen Dig samt få lite mat, sker inplanteringen av det ”nya” håret på hjässan. Håret hämtas ifrån den hudremsa som tidigare tagits ut från baksidan av huvudet.

Hårsäcksgrupper om 1- 2- 3 hår implanteras, en och en. Efter operationen bandageras området.
Förutom lokalbedövning erhåller Du även lugnande medicin som får Dig att slappna av och sova under större delen av operationen.

När transplantationen är klar har Du möjlighet att ta igen och vila upp Dig i ett eget rum. I regel stannar patienten över natten. Dagen efter göres en noggrann efterkontroll. Vidare tages en del stygn. Till sist går vi igenom eftervården.

Det ”nya håret” börjar i regel att växa efter 2 månader men ibland får man vänta 4-5 månader innan håret börjar visa sig.

Det här inlägget postades i Håravfall. Bokmärk permalänken.