Laser hårborttagning

Oönskade ansiktet och på kroppen är ett vanligt problem som kan vara en källa till lidande för både män och kvinnor. Hudläkare Tina S. Alster, MD, faad, klinisk professor i dermatologi vid Georgetown University i Washington, DC, recensioner laser och ljusbaserade hår alternativ avlägsnandet och ger råd till konsumenterna när de överväger den senaste gör-det-själv laser hårborttagning enheter.

Bakgrund
Kraftig hårväxt klassificeras som antingen hypertrikos eller hirsuitism.
Hypertrikos är den överdrivna tillväxten av kroppshår i en normal eller onormal mönster. Det kan vara genetiskt eller på grund av läkemedel, hormoner, undernäring, tumörer eller metaboliska problem.
Hirsuitism är överdriven hårväxt hos kvinnor, men på ett manligt mönster – som skägg, mustascher eller nedre delen av magen och kan bero på hormonella problem, medicinering, tumörer eller ärftlighet.
Många behandlingsalternativ för att hantera oönskat hår har funnits under åren, såsom rakning och vaxning, men dessa metoder är tillfälliga och erbjuder varierande grader av framgång.
Visst är det konstigt att en del lider av håravfall medan andra vill bli av med hår. Tyvärr är det väl de med håravfall som har det största problemet – ta bort hår är lättare än att skaffa nytt.

Det här inlägget postades i Håravfall. Bokmärk permalänken.